Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی سهند تبریز به عنوان یک دانشگاه صنعتی به صورت تخصصی و صنعتی، برای مطالبه گری در جهت حفظ حقوق کارگران و حراست از بیت‌المال در واگذاری بدون تعیین اهلیت ماشین‌سازی تبریز ورود کرد که مورد تأیید مقام معظم رهبری قرار گرفت. ۰۲ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۶ استانها آذربایجان شرقی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، شب گذشته دیدار مهم دانشجویان کشور با مقام معظم رهبری در فضایی صمیمانه برگزار شد که طبق پیش‌بینی‌ها، سخنان مهمی در این دیدار مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما نکته‌ای که در این مجال از بیانات مقام معظم رهبری مورد بررسی قرار می‌دهیم، تأیید رهبر انقلاب بر کار خوب دانشجویان برای حل مسئله‌ شرکت نیشکر هفت‌تپه خوزستان و ماشین سازی تبریز بود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار شب گذشته به برخی اقدامات و فعالیت‌های مجموعه‌های دانشجویی در عرصه‌های داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی، بخصوص در یک سال گذشته اشاره کردند و افزودند: «حمایت‌های مجموعه‌های دانشجویی از کارگران و ورود به نحوه‌ واگذاری‌ها در مجتمع کشت‌وصنعت نیشکر هفت‌تپه و ماشین‌سازی تبریز و یا مطالبه از سه قوه و مجمع تشخیص مصلحت نظام در برخی موضوع‌ها و همچنین برگزاری تجمع‌ها در حمایت از مردم یمن و موضع‌گیری درباره‌ حوادث نیوزیلند و نیجریه، اقدامات خوبی بود که انجام گرفت.

دانشجویان در مجتمع کشت‌ و صنعت نیشکر هفت‌تپه و ماشین‌سازی تبریز رفتند و مشکل را حل کردند؛ اینها نه پول دارند و نه قدرت قانونی اما حضورشان در پیگیری مطالبات کارگران اثر داشته؛ درباره‌ یمن، نیوزلند، نیجریه و... دانشجوها اعلام حضور کردند. حضور جلوی سفارت‌ها خوب است؛ البته متانت و عقلانیت لازم است. در همه‌جا از دیوار بالا رفتن خوب نیست؛ هرچند در یک جاهایی مثل لانه جاسوسی خوب است».

به گزارش تسنیم بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی سهند تبریز به عنوان یک دانشگاه صنعتی به صورت تخصصی و صنعتی، برای مطالبه گری در جهت حفظ حقوق کارگران و حراست از بیت المال در واگذاری بدون تعیین اهلیت ماشین سازی تبریز ورود کرد تا از ضرر و زیان مضاعف به این سرمایه ملی جلوگیری کند که این اقدام مطالبه گرانه آن‌ها مورد تأیید مقام معظم رهبری قرار گرفت.

امام خامنه‌ای: آن‌طور که برجام عمل شد، من خیلی اعتقادی نداشتم/ مشکلات نظام پارلمانی از نظام ریاستی بیشتر استپشت‌پرده‌‌ ‌خصوصی‌سازی شرکت ماشین‌سازی تبریز‌؛ توجهی به اهلیت خریدار نشداعضای تحقیق و تفحص از واگذاری ماشین‌سازی تبریز مشخص شدند

اول صبح پنجشنبه و پس از اذان صبح با محمدصالح ترکمان، مسئول واحد سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی سهند تبریز هم کلام شدیم و در مورد روند اقداماتشان در این زمینه که تحسین مقام معظم رهبری را برانگیخت صحبت کردیم:

محمد صالح ترکمان به تسنیم گفت: ورود ما به بحث ماشین سازی تبریز بر می‌گردد، به عدالت محور شدن بسیج دانشگاه که از دو سال پیش برای جلوگیری از بازیچه اهداف سیاسی شدن و دغدغه جلوگیری از دوری از درد مستضعفین، راهبرد جدیدی طراحی کردیم که این راهبرد را بر مبنای فرمایشات مقام معظم رهبری و امام خمینی (ره) قرار دادیم.

وی با اشاره به اینکه از آبان ماه 96 این قضیه را در دستور کار قرار دادیم و مباحث تئوری را پیگیری کردیم ابراز داشت: برای جلوگیری از اینکه مطالبه ما صرفاً تئوریزه نباشد، از اسفند 96 به پروژه میدانی سنگین ورود کردیم که همزمان با اعتصابات کارگری این کارخانه بود.

مسئول واحد سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی سهند تبریز با بیان اینکه تحقیقات در این مورد آغاز شد ولی اطلاعات واضحی در این مورد نبود و قضاوت درستی از اتفاقات ماشین سازی نداشتیم خاطر نشان کرد: در اردیبهشت 97 به کلیت قاطعی از اتفاقات ماشین سازی رسیدیم و به یقین رسیدیم که خیانتی در این میان اتفاق افتاده است که یا توسط افرادی در داخل کارخانه و یا در سازمان خصوصی سازی اتفاق افتاده بود، برای همین در درخواستی از پوری‌حسینی رئیس سازمان خصوصی‌سازی کشور برای پاسخگویی در مورد نحوه واگذاری کارخانه ماشین‌سازی تبریز دعوت کردیم که هیچگاه دعوت ما را برای پاسخگویی و یا حتی مناظره فنی در دانشگاه صنعتی سهند تبریز نپذیرفتند و این رد درخواست در همین اواخر هم تکرار شد.

وی با اشاره به اینکه پیگیری ما در مورد وضعیت ماشین‌سازی ادامه داشت که ناگهان در اردیبهشت 97 به قربانعلی فرخ‌زاد بدون احراز اهلیت لازم واگذار شد ادامه داد: بارها به افرادی که در این واگذاری تأثیرگذار بوده و دخالت داشتند، اعلام نگرانی کرده و تا جایی که در توان داشتیم، افراد تأثیر گذار تبریز را نسبت به این قضیه هوشیار کردیم.

ترکمان اظهار داشت: روند قضیه پیش رفت و علی‌رغم اینکه هیچ یک از مسئولان تبریز اعم از نمایندگان تبریز از روند مذاکرات و قراردادها مطلع نبودند، باز هم ماشین سازی به قربانعلی فرخ‌زاد سپرده شد و به نگرانی دغدغه مندان توجهی نشد. بالاخره فرخ زاد، خریدار ماشین سازی در شهریور 97 دستگیر شد و مهر تاییدی بر سخنان دغدغه مندان مبنی بر نالایقی فرخ‌زاد بود چرا که واگذاری این کارخانه بسیار مهم به وی را کاری مشکوک می‌دانستیم.

وی با تاکید بر اینکه بسیج دانشجویی یکی از وظایفش مطالبه‌گری و عدالتخواهی است، ابراز داشت: برای اینکه هیچ بخشی از پیگیری ما مبتنی بر شور و هیجان نباشد، تحقیقاتی انجام دادیم و با تحقیقات 9 ماهه به کلیات قاطع و اعداد و ارقام مستند از ماشین سازی دست یافتیم و عملاً به نتایجی مستند رسیدیم که می‌تواند هر کسی را نسبت به خیانت انجام شده در ماشین سازی قانع کند.

مسئول واحد سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی سهند تبریز، با انتقاد از اینکه بارها درخواست جلسه از سوی مسئولان استانی رد شد گفت: سه بار از پوری حسینی برای توضیح به دانشگاه سهند دعوت شد و نامه‌های متعددی در این زمینه برای نماینده ولی‌فقیه در استان، دادستان، پزشکیان نایب رئیس مجلس و خود پوری حسینی نوشته و ارسال شد اما از این نامه‌ها بازخوردی از اعتراضات خود در مورد ماشین سازی نگرفتیم.

وی با اشاره به اینکه سکوت مسئولان استان نسبت به ماشین‌سازی به گونه‌ای بود که ظاهراً به اتفاقات شکل گرفته در این زمینه راضی بودند، افزود: علی‌رغم برخوردهای قهرآمیز مسئولان، بر پیگیری قضیه واگذاری این شرکت اصرار داشتیم و از آذر 97 تمام فعالیت توان خود را برای روشنگری در بین مردم گذاشتیم که شکر خدا موفقیت‌هایی حاصل شد؛ قضیه ماشین‌سازی از دغدغه استانی به دغدغه ملی تبدیل شد و بسیاری از فعالان سیاسی و اجتماعی و کارگری نسبت به ماشین‌سازی دغدغه مند شدند.

ترکمان خاطر نشان کرد: الحمدلله این مطالبات باعث شد مزایده‌ای که قرار بود اسفندماه برگزار شود، لغو شود و اکنون منتظریم هرچه سریعتر بعد از صدور حکم فرخ زاد، وی از این مجموعه برکنار شود و اگر قرار است مزایده‌ای برگزار شود، مزایده عادلانه‌ای با رعایت تمام اصول اصل 44 برگزار شود یا اگر قرار است این شرکت دوباره به دولت بازگردد، هرچه سریعتر این اتفاق بیافتد.

حجت‌الاسلام رئیسی قول رسیدگی جدی به مسئله این کارخانه را داد‌

علی سنبلی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی سهند تبریز هم دو روز پیش در کنفرانس خبری خصوصی‌سازی یا خصوصی خواری کارخانه ماشین‌سازی تبریز اظهار داشت: رویکرد امنیتی و رویکرد راحت‌طلبان عزلت‌نشین به مسئله عدالتخواهی دانشجویان در روند پیگیری مطالبات تاثیرگذار بود.

وی با بیان این که قصد داشتیم این کنفرانس خبری را جلوی کارخانه ماشین‌سازی برگزار کنیم، تصریح کرد: از ارگان‌های مختلف برای لغو این کنفرانس خبری فشار وارد کردند و توانستیم بعد از یک هفته تأخیر این کنفرانس را برگزار کنیم، البته قرار بر این بود تا این کنفرانس را در جلوی کارخانه ماشین‌سازی و کنار کارگران برگزار کنیم که مجوز داده نشد.

مسئول بسیج دانشجوئی دانشگاه صنعتی سهند، با تاکید بر اهمیت کارخانه ماشین سازی تبریز، اذعان داشت: سایت ویکی لیکس در اسنادی که منتشر کرده است، کارخانه ماشین‌سازی را از مهم‌ترین کارخانجات کشور دانسته ‌که وظیفه پشتیبانی صنایع ‌دفاعی را نیز در زمره فعالیت‌های خود دارد.

وی با بیان این که نباید کارخانه ماشین سازی را با کارخانه‌های دیگر قیاس کرد، گفت: چنین کارخانه‌های مادری که توانائی ایجاد چند صنعت دیگر را در زیرمجموعه خود دارند، در بسیاری از کشورها تحت مدیریت دولت قرار دارند، اما در ایران چنین کارخانه‌ای به بخش خصوصی واگذار شده ‌و در این واگذاری توجهی به اهلیت و دیگر شرایط واگذاری نشده است.

سنبلی، با انتقاد از اجرای غلط و نتیجه‌دهی معکوس خصوصی‌سازی در کشور ابراز داشت: به تعبیر برخی از صاحب نظران سیاسی، ابلاغ اصل 44 توسط مقام معظم رهبری سرآغاز تحولات اقتصادی در کشور بود، اما صنایع به جای رشد در بلند مدت، تعطیل شدند.

وی به جریان دیدار با ریاست قوه قضائیه و طرح مشکل ماشین سازی نیز پرداخت و گفت: حجت‌الاسلام رئیسی با "فجیع" خواندن این اتفاقات، قول رسیدگی جدی به مسئله کارخانه ماشین‌سازی و در کل به مسائل خصوصی‌سازی در کشور را داد‌.

روند خصوصی‌سازی ماشین سازی عادی نبوده و نمی‌توان آن را سهل‌انگاری قلمداد کرد

همچنین در این نشست، ترکمان مسئول سیاسی بسیج دانشجوئی دانشگاه صنعتی سهند تبریز، با تکیه بر تحقیقات دانشجویان در ارتباط با خصوصی‌سازی کارخانه ماشین‌سازی‌ تاکید داشت: بنابه نتایج به دست آمده، این روند خصوصی‌سازی عادی نبوده و نمی‌توان آن را سهل‌انگاری قلمداد کرد.

وی ادامه داد: ما نیز بعد از این نتایج، نامه‌ای به ریاست سازمان خصوصی سازی کشور ارسال کرده و در آن به غیر عادی بودن روند خصوصی‌سازی اشاره و رسیدگی ایشان را خواستار شدیم که به طرز متکبرانه‌ای با این تلنگر برخورد شد، البته شبیه این نامه را به دکتر پزشکیان، حجت‌الاسلام آل هاشم و دادستان تبریز نیز ارسال کردیم.

این فعال دانشجوئی‌ در بخشی از توضیح خود درباره این تحقیقات، گفت: چرا باید یک شبه و به صورت ناگهانی کارخانه‌ای به وسعت ماشین‌سازی را به یک فرد واگذار کنند، در حالی که این روند مستلزم دو تا سه ماه زمان است.

وی با بیان این که ارزش زمین‌های متعلق به کارخانه ماشین سازی در محله قراملک و ائل گلی، بیشتر از مبلغ فروخته شده به فرخزاد است، ابراز داشت: پوری‌حسینی در پاسخ به این مسئله گفته بود که دخالتی در قیمت‌گذاری ندارد و وکالت فروش آن را به صندوق فولاد داده است.

مسئول سیاسی بسیج دانشجوئی دانشگاه صنعتی سهند‌ افزود: حتی یک بار که به پوری‌حسینی این مسئله را متذکر شدم، گفت‌ "اگر می‌توانید شما مبلغ بیشتری را پیشنهاد دهید تا به شما واگذار کنیم".

وی اتهامات متوجه به سازمان خصوصی‌سازی کشور را در چند بخش مورد بررسی قرار داد و اذعان داشت: روند پاسخگو نبودن پوری‌حسینی نه تنها باعث لطمه به دولت بلکه باعث لطمه به اصل نظام می‌شود و آسیب‌های جدی به بدنه کارگری وارد می‌کند.

ترکمان گفت: به احتمال قوی دست‌های پشت پرده‌ای وجود دارد تا با آسیب‌هایی که به واحدهای تولیدی مانند ماشین‌سازی تبریز، هپکو اراک و غیره می‌رسد، سیل اعتراضات کارگری را به راه بیندازند.

انتهای پیام/ح

R7887/P/S6,47/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۶۸۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول فصلنامه «ماجرا»

سردبیر فصلنامه تاریخی‌سیاسی «ماجرا» گفت: ما گام اول را برای پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر انقلاب در این فصلنامه برداشتیم.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، آیین رونمایی از فصلنامه تاریخی‌سیاسی «ماجرا» با حضور علی باقری‌کنی معاون سیاسی وزارت امورخارجه، منوچهر متکی وزیر اسبق امور خارجه، محمدمهدی دادمان رییس حوزه هنری و جواد موگویی سردبیر فصلنامه روز یکشنبه ۹ اردیبهشت در خانه اندیشه‌ورزان جوان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، جواد موگویی پژوهشگر تاریخ که سردبیری فصلنامه «ماجرا» را نیز برعهده دارد با بیان اینکه تصمیم چاپ فصلنامه «ماجرا» مربوط به سال ۱۴۰۰ بود، گفت: حوادث ۱۴۰۱ انتشار فصلنامه را تعویق انداخت. از طرفی اولین شماره را درباره دکترین نظام درحالی قبل از عملیات طوفان‌الاقصی شروع کردیم که واقعاً نمی‌دانستیم قرار است چه اتفاقاتی رقم بخورد که نکته قابل توجه اینجاست انتشار ماجرا به اتفاقات طوفان الاقصی برخورد. در محافل و فضای مجازی شنیده‌ایم که گفته شده ما این فصلنامه را بعد از حمله به اسراییل شروع کرده‌ایم که باید بگویم چنین چیزی نیست.

وی در ادامه به تشریح رویکرد فصلنامه ماجرا پرداخت و گفت: رویکرد فصلنامه حوادث بعد از انقلاب خواهد بود و علت آن این است که ما در تاریخ‌نگاری بعد از انقلاب غفلت عظیمی کرده‌ایم و تاریخ‌نگاری دهه ۶۰ را در افکار عمومی باخته‌ایم هرچند یک دهه بعد و در موضوع تاریخ‌نگاری دهه ۷۰ مسئله بکر است.

سردبیر فصلنامه ماجرا عدم دسترسی به اسناد را نقطه ضعف برای پرداختن به تاریخ دانست و افزود: وزارت خارجه هنوز اسناد مشروطه، مسئله ملی شدن صنعت نفت و حکومت پهلوی اول و دوم را آزاد نکرده است و دستگاه‌های سندی ما مثل مرکز اسناد خیلی سلیقه‌ای عمل می‌کنند. عدم بازگویی خاطرات از طرف رجال سیاسی نیز یک مساله مهم است که متاسفانه در کشورمان پابندی به جلسات خاطره‌گویی نیستند و افراد براساس سلیقه خاطرات را می‌گویند و همین باعث می‌شود ما افکار عمومی را از دست بدهیم.

وی با تاکید براینکه دنبال دیده شدن فصلنامه «ماجرا» نیستیم، گفت: ما گام اول را برای پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب برداشته‌ایم و امیدوارم ابعاد این مسئله به بحث و گفتگو گذاشته شود.

در ادامه، علی باقری‌کنی معاون سیاسی وزارت خارجه ابتکار و شجاعت را ویژگی مهم فصلنامه «ماجرا» دانست و با تاکید براینکه ورود به پژوهش درباره امنیت ملی جسارت و شهامت و فکر می‌خواهد، گفت: مجموعه مصاحبه‌ها و تصاویر جمع‌آوری شده در این فصلنامه ارزشمند است که نشان می‌دهد در آینده با سلسله مطالبی روبرو خواهیم بود که می‌تواند نیاز‌های نسل کنونی و آینده کشورمان و دیگر کشور‌ها را که دغدغه فرایند انقلاب دارند را از دل پژوهش بشناسند.

وی پژوهش تاریخ را یک میدان خطیر دانست و افزود: پرداختن به پژوهش تاریخ یک میدان بسیار خطیر است که فعالیت در آن آسان نیست، چون چندگانگی نگاه و ایده و تفکر در آن جولان پیدا می‌کند و طبیعی است که تلاقی نگاه‌ها در این میدان وجود دارد.

معاون سیاسی وزارت خارجه در ادامه گفت: جای چنین پدیده‌ای در میان منشورات انقلاب اسلامی خالی بود که امیدواریم با ارتقا کیفی مجموعه به محصولات و تولیدات معتبرتر و مستحکم‌تر و قابل اعتنا بیشتری دست پیدا کنیم. آن چیزی که به‌نظرم مهم می‌آید، این است که آن کاری که نتیجه این زحمت و تلاش خودش را نشان دهد، این است که ما به یک الگو و الگو‌هایی در عرصه حکمرانی جمهوری اسلامی با نگاه رهبر مقام معظم رهبری برسیم تا زمینه ارتقا حکمرانی دینی در کشور صورت گیرد. باقری هدف از پرداختن به تاریخ پژوهشی انقلاب را الگوسازی دانست و گفت: علوم انسانی مثل ریاضی نیست که رابطه علی و معلولی قطعی مشخص را نشان دهد لذا علوم انسانی پیچیدگی و شیرینی خاص خودش را دارد پس ما باید با این نگاه این کار را روشمند ببینیم.

او به تشریح خطرات جدی انقلاب اسلامی در چهار دهه گذشته اشاره کرد و گفت: کارکرد و نتیجه این مجله باید روشن شدن فرایند و ساز و کاری باشد که کشورمان را به این نتیجه رساند که در بیش از سه دهه گذشته از خطرات جدی که می‌توانست کشور را در عرصه دیگری وارد کند، چیست و چه ویژگی‌هایی وجود داشت که ما توانسته این این موفقیت را کسب کنیم.

معاون سیاسی وزارت خارجه با بیان اینکه روایت‌ها معمولاً از تنگناهاست، گفت: فهم من این است که رمز اصلی این موفقیت و کلید واژه اصلی آن حکمت است حکمتی که رهبری و شالوده حکمرانی جمهوری اسلامی در دوره امام (ره) و رهبر انقلاب از آن بهره داشته است.

حکمت علاوه‌بر اینکه دانش و اطلاعات دارد، نور دارد که ناشی از ایمان شخصی و تقوای حاکمیت (سیاسی) است. این تقوا یعنی اینکه به الزامات یک حکومت دینی پایبند باشید.

در ادامه مراسم، منوچهر متکی وزیر اسبق خارجه کشورمان به ذکر خاطراتی از دوران مسوولیت در وزارت خارجه پرداخت و نگاه مردم نسبت به مجلس شورای اسلامی و دشواری‌های فعالیت در آن را تشریح کرد. در بخش پایانی این مراسم، فصلنامه تاریخی‌سیاسی «ماجرا» با حضور میهانان ویژه رونمایی شد

دیگر خبرها

  • کارگران فولاد اکسین ثابت کرده‌اند در عمل به فرمایشات مقام معظم رهبری پیشرو هستند / همه روزهای سال، "روز کارگر" است
  • ندای ضدصهیونیستی دانشجویان آمریکایی و اروپایی در جامعه طاغوت بلند است
  • چهره فقاهت و قرآنی رهبر انقلاب به جهان معرفی می‌شود
  • مهم‌ترین بیانات رهبر انقلاب در دیدار با معلمان از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۳
  • برپایی نمایشگاه دائمی مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی قزوین
  • اگر جریان علمی در کنار جریان دفاعی نبود بازدارندگی رقم نمی‌خورد
  • پیام تبریک استاندار لرستان به مناسبت گرامیداشت هفته کار و کارگر
  • در جامعه کارگری نخبگانی داریم که مورد بی توجهی قرار می‌گیرند
  • اگر جریان علمی در کنار جریان دفاعی نبود بازدارندگی رقم نمی خورد
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول فصلنامه «ماجرا»