Web Analytics Made Easy - Statcounter

از سوی گروه رتبه‌بندی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) نتایج رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی کشور سال 96-95 منتشر شد.

به گزارش ایسنا، گروه رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی کشور برای هفتمین سال متوالی دانشگاه­‌ها و موسسات پژوهشی را به صورت رسمی بر اساس شاخص‌ها و معیارهای مصوب ششمین نشست فوق‌العاده وزاری آموزش عالی کشورهای اسلامی رتبه‌بندی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروه رتبه‌بندی ISC اعلام کرد: در این رتبه‌بندی 182 دانشگاه و موسسه پژوهشی دولتی توسط ۲۶ شاخص در قالب ۵ معیار کلی پژوهش، آموزش، وجهه بین‌المللی، تسهیلات - امکانات و فعالیت‌های اجتماعی- اقتصادی و صنعتی مورد ارزیابی قرار گرفتند.

گروه رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی کشور گفت: در رتبه‌بندی منتشر شده بخشی از اطلاعات توسط دانشگاه‌ها و موسسات و از طریق پرسشنامه الکترونیکی گروه رتبه‌بندی گردآوری شد. بخشی دیگر از اطلاعات مورد نیاز رتبه‌بندی که پژوهش محور بوده‌اند نیز توسط کارشناسان گروه رتبه‌بندی ISC از پایگاه‌های اطلاعاتی WoS وISC تهیه شد.

گروه رتبه‌بندی ISC در ادامه افزود: در رتبه‌بندی سال 96-1395 همچون سال‌های گذشته شاهد رشد نزدیک به 15درصدی تعداد دانشگاه‌ها و موسسات حاضر در نظام رتبه‌بندی ISC بوده‌ایم. از سال ۱۳۸۹ که رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی کشور توسط ISC آغاز شد، هر ساله (بجز سال 93-1392) به تعداد این دانشگاه‌ها افزوده شده است که در نمودار زیر تعداد دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی حاضر در نظام رتبه‌بندی ملی ISC از سال ۱۳۸۹ تاکنون نمایش داده شده است.

با توجه به ماهیت و فعالیت‌های متفاوت مراکز آموزشی در کشور و تفاوت بین آنها نتایج در رتبه‌بندی ISC در پنج  زیرگروه دانشگاه‌های جامع، دانشگاه‌های صنعتی، پژوهشگاه‌ها، دانشگاه‌های هنر و دانشگاه‌های علوم پزشکی ارائه می شود. در جدول زیر میزان حضور سالانه دانشگاه‌ها و موسسات در پنج زیر گروه اشاره شده نمایش داده شده است.

  

تعداد دانشگاه‌های حاضر در نظام رتبه‌بندی ISC

سال 95-96

سال  ۹۵-۹۴

سال  ۹۴-۹۳

سال  ۹۳-۹۲

سال  ۹۲-۹۱

سال  ۹۱-۹۰

سال  ۹۰-۸۹

نوع دانشگاه

81

۷۲

۶۳

۵۶

۵۸

۴۶

۴۶

دانشگاه‌های جامع

29

۲۲

۱۸

۱۴

۱۷

۱۳

۱۳

دانشگاه‌های صنعتی

26

۲۲

۱۹

۱۴

۱۱

۱۲

۹

مراکز پژوهشی

4

۴

۳

۳

۳

۲

۳

دانشگاه‌های هنر

42

۳۹

۳۶

۳۱

۳۴

۳۰

۳۰

دانشگاه‌های علوم پزشکی

182

۱۵۹

۱۳۹

۱۱۸

۱۲۳

۱۰۳

۱۰۱

مجموع

این گروه افزود: 81 دانشگاه از دانشگاه‌های جامع کشور در رتبه‌بندی سال 96-1395 حضور داشته‌اند که این تعداد در سال گذشته برابر با ۶۳ مورد بوده است. دانشگاه تهران همچون سال‌های گذشته رتبه اول را در کشور در بین دانشگاه‌های جامع به خود اختصاص داده است. دانشگاه‌های تربیت مدرس، شیراز، فردوسی مشهد، تبریز، شهید بهشتی، اصفهان، تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان، کاشان و بوعلی سینا به ترتیب در جایگاه‌های دوم تا دهم جدول قرار گرفته‌اند.

جدول زیر وضعیت ۱۰ دانشگاه برتر جامع را نمایش می‌­دهد.   

۱۰  دانشگاه برتر جامع در رتبه‌بندی سال 96 -  1395

رتبه

نام دانشگاه

رتبه

نام دانشگاه

۱

دانشگاه تهران

۶

دانشگاه شهید بهشتی

۲

دانشگاه تربیت مدرس

۷

دانشگاه اصفهان

۳

دانشگاه شیراز

۸

دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان

۴

دانشگاه فردوسی مشهد

۹

دانشگاه کاشان

۵

دانشگاه تبریز

۱۰

دانشگاه بوعلی سینا

گروه رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی کشور ادامه داد: از دانشگاه‌های وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی 42 دانشگاه در رتبه‌بندی مورد ارزیابی قرار گرفتند و دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران به عنوان برترین دانشگاه پزشکی کشور معرفی شد. دانشگاه‌های علوم پزشکی شهید بهشتی، مشهد، شیراز، تبریز، اصفهان، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشگاه علوم پزشکی مازندران و علوم پزشکی کرمان با قرار گرفتن بعد از دانشگاه علوم پزشکی تهران توانستند در جمع 10 دانشگاه برتر علوم پزشکی کشور قرار گیرند.

جدول زیر وضعیت ۱۰ دانشگاه برتر پزشکی در سطح کشور را نمایش می‌دهد.

۱۰  دانشگاه برتر پزشکی در رتبه بندی سال  1395-96

رتبه

نام دانشگاه

رتبه

نام دانشگاه

۱

دانشگاه علوم پزشکی تهران

۶

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

۲

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

۷

دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی

۳

دانشگاه علوم پزشکی مشهد

۸

دانشگاه علوم پزشکی ایران

۴

دانشگاه علوم پزشکی شیراز

۹

دانشگاه علوم پزشکی مازندران

۵

دانشگاه علوم پزشکی تبریز

۱۰

دانشگاه علوم پزشکی کرمان

گروه رتبه‌بندی ISC گفت: در رتبه‌بندی سال 96-1395 در بین 29 دانشگاه صنعتی حاضر در رتبه‌بندی ISC ، دانشگاه‌های صنعتی امیرکبیر ، شریف، دانشگاه علم و صنعت توانستند به ترتیب جزو سه دانشگاه برتر صنعتی کشور قرار گیرند. دانشگاه‌های صنعتی اصفهان و دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی نیز رتبه‌های چهارم و پنجم جدول را کسب کردند. 

جدول زیر وضعیت ۱۰ دانشگاه برتر صنعتی در سطح کشور را نمایش می‌دهد.

۱۰  دانشگاه برتر صنعتی در رتبه‌بندی سال 96-1395

رتبه

نام دانشگاه

رتبه

نام دانشگاه

۱

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

۶

دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

۲

دانشگاه صنعتی شریف

۷

دانشگاه صنعتی مالک اشتر

۳

دانشگاه علم و صنعت ایران

۸

دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی کرمان

۴

دانشگاه صنعتی اصفهان

۹

دانشگاه صنعتی شیراز

۵

دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی

۱۰

دانشگاه صنعتی سهند

26 پژوهشگاه و موسسه پژوهشی کشور در سال 1395-96 مورد رتبه‌بندی قرار گرفتند که پژوهشگاه دانش‌های بنیادی رتبه نخست فهرست را از آن خود کرد و پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، پژوهشگاه رویان، پژوهشگاه مواد و انرژی و پژوهشگاه صنعت نفت به ترتیب رتبه‌های دوم تا پنجم جدول را به خود اختصاص دادند.

۱۰  پژوهشگاه و موسسه پژوهشی برتر در رتبه‌بندی سال 96-1395

رتبه

نام موسسه

رتبه

نام موسسه

۱

پژوهشگاه دانش‌های بنیادی

۶

موسسه پژوهشی علوم و فناوری رنگ و پوشش

۲

پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران

۷

پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای

۳

پژوهشگاه رویان

۸

منبع: جماران

کلیدواژه: جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 آموزش عالی انرژی خواجه نصیر الدین طوسی دانشگاه علم و صنعت شاخص جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۵۵۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری بیست و دومین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی

تین نیوز

بیست و دومین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی برگزار می شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، در این نشست که به مناسبت روز ملی خلیج فارس برگزار می شود قرار است اقدامات دانشگاه ها و مراکز پژوهشی دریایی در مسیر دستیابی به اهداف سیاست های کلی توسعه دریامحور ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، مورد بحث و بررسی و تبادل نظر قرار گیرد. 

همچنین درخواست عضویت های جدید و انتخاب رئیس و دبیر ادواری جدید اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی در این نشست، مورد بررسی قرار می گیرد. 

طبق برنامه نشست، مقرر است توسط پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی ظرفیت ها و توانایی های «کاوشگر خلیج فارس» معرفی و گزارشی از گشت های اخیر این کاوشگر و برنامه های تحقیقاتی آتی آن در حوضه های آبی جنوبی کشور، ارایه گردد. 

شایان ذکر است، اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی به منظور هماهنگی و گسترش تعامل آموزشی و پژوهشی میان دانشگاه ها و مراکز پژوهشی دریایی کشور و نیز ارتقای سطح علوم دریایی به پیشنهاد پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی در سال ۱۳۸۶ تاسیس شد و از آن زمان با برگزاری ۲۱ نشست شورای عالی با حضور روسا یا نمایندگان دانشگاه های عضو، ۱۹ دانشگاه و مرکز پژوهشی را به عضویت پذیرفته است.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه اقیانوس شناسی و علوم جوی، از مهمترین اقدامات و دستاوردهای اتحادیه تابحال، برگزاری نشست های کارگروه های تخصصی، تدوین اساسنامه و آیین نامه های مرتبط با فعالیت های اتحادیه، دیدار با مقامات و مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مدیران ارشد دریایی کشور، ورود موضوع اقیانوس شناسی به عنوان یکی از اولویت ها در نقشه جامع علمی کشور، تهیه سند راهبردی توسعه آموزش عالی کشور در حوزه علوم و فنون دریایی و اقیانوسی، همکاری در برگزاری کنفرانس های علمی مانند RCOWA-۲۰۱۷ و RCOWA-۲۰۲۰، برگزاری برنامه های مناسبتی مشترک (روز ملی خلیج فارس، روز جهانی دریا و اقیانوس، روز منطقه ای دریای خزر)، توسعه وب سایت محققان دریای خزر (http://caspianexpert.inio.ac.ir/)و مشارکت در حضور محققان دانشگاه ها در برنامه های کاوشگر خلیج فارس بوده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ۷۳ دانشگاه ایرانی جز برترین‌های دانشگاه‌های آسیا
  • ژن درمانی به اندازه فروش نفت درآمدزایی می کند
  • ژن درمان به اندازه فروش نفت درآمدزایی می کند
  • برگزاری بیست و دومین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی
  • صعود دانشگاه جهرم به رتبه ۲۳ فهرست نیچر ایندکس در بین دانشگاه‌های کشور
  • حل بحران سالمندی جمعیت، عزم ملی را می‌طلبد
  • داروسازی ایران، حرکت به سوی آینده یا اسیر روندهای تکراری
  • درخشش دانشگاه بیرجند در نظام رتبه بندی جهانی اشپرینگر نیچر
  • انعقاد تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه دانشگاه آزاد با دانشگاه باهنر و علوم پزشکی کرمان
  • مدارک تحصیلی مورد پذیرش در آزمون دکتری علوم پزشکی ۱۴۰۳ اعلام شد